Nieuwe ontwikkeling: “Het Knuffelparadijs”

//Nieuwe ontwikkeling: “Het Knuffelparadijs”

Nieuwe ontwikkeling: “Het Knuffelparadijs”

De Stichting Wentholtpark gaat voor meer educatie voor kinderen en begeleiding voor mensen met een beperking. Hiervoor wordt in de toekomst “de stal” in de dierenweide uitgebreid met een educatieruimte/knuffelruimte, inclusief toiletten. Tevens wordt er nauwer samengewerkt met sociaal maatschappelijke organisaties uit Lichtenvoorde en omgeving.

De stichting Wentholtpark Lichtenvoorde, die de dierenweiden/kinderboerderij in het Wentholtpark beheert, werkt nauw samen met diverse sociaal-maatschappelijke organisaties. Uit diverse gesprekken tussen de stichting en onder andere het Bariet, De Timp in Lievelde (Orthopedagogisch kindercentrum), De Lichtenvoorde en het Marianum  (lyceum-, havo- en vmbo-onderwijs) blijkt dat er een grote behoefte is aan het knuffelen van, en omgaan met dieren. Naast deze behoefte is er vraag naar het geven van informatie en lezingen gericht op het houden, verzorgen en omgaan van/met dieren.

Eveneens blijkt dat er vanuit het Bariet, de Lichtenvoorde en het Marianum, grote behoefte is aan de betrokkenheid bij het verzorgen van de dieren, het onderhoud aan de groenvoorziening, het schoonhouden van het totale park en de dierenverblijven en geven basisscholen en kinderdagverblijven aan dat zij de wens hebben voor meer informatieve en educatieve mogelijkheden over dieren in het park.

Het afgelopen jaar zijn wij dan ook hard bezig geweest om, in samenwerking met Het Bariet en De Lichtenvoorde, een plan te maken voor meer ruimte voor het omgaan met dieren, educatie en begeleiding bij het verzorgen van dieren.  Inmiddels zijn plannen al vrij concreet, zodat wij jullie hierover nu kunnen informeren.

Wil je graag het volledige (concept)projectplan bekijken? Zie de link: projectplan december 2017

By | 2018-02-23T16:24:58+00:00 februari 23rd, 2018|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment